Dane firmy: GRADOS

Logo: GRADOS
pełna nazwa firmyGRADOS Sp. z o.o.
miasto, kodAleksandrów Kujawski, 87-700
ulica nrHalinowo 7
telefon, fax+48 54 282 79 79, +48 54 282 23 65
strona wwwwww.grados.com.pl
adres e-mailinfo@grados.com.pl
reprezentant firmyKrzysztof Wojciechowski
osoba kontaktowaAgnieszka Zajączkowska
telefon+48 54 282 79 72
adres e-mailazajaczkowska@grados.com.pl
kontakt w języku polskim; angielskim;
rok założenia1993
liczba zatrudnionych101-500
informacje o firmieFirma jest producentem profesjonalnych, technologicznie zaawansowanych produktów spożywczych stosowanych w rzemiośle piekarsko-cukierniczym, w przemyśle cukierniczym oraz przez producentów lodów. Firma dostarcza swoje wyroby do odbiorców w Polsce, na terenie Unii Europejskiej oraz na rynkach wschodnich. Produktem podstawowym są owoce prażone z cząstkami owoców, uniwersalne kremy do zapiekania i stosowania po wypieku "Multikremy", skoncentrowane pasty smakowe do lodów i kremów "Torrini", stabilizatory owocowe do śmietany wyprodukowane ze świeżych owoców oraz różnego rodzaju nadzienia cukiernicze stosowane zarówno do zapiekania, jak i po wypieku. W ofercie znajdują się również: nadzienia likierowe, nadzienia do cukierków i czekolad, komponenty do produkcji lodów- topingi, pasty smakowe i wsady oraz dodatki cukiernicze między innymi galaretki w kostce oraz owoce w żelu. Produkcja odbywa się z wykorzystaniem surowców wysokiej jakości i zgodnie z zasadami systemu HACCP. Od 2006 roku firma posiada certyfikowany i wdrożony System Zarządzania Jakością ISO 9001:2000. W październiku 2007 jako jedna z pierwszych w branży certyfikowała System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000:2005. W procesie przygotowania produktów, badań laboratoryjnych mają zastosowanie najnowsze rozwiązania technologiczne. Nagrody: - 26 maja 2000 r. – wyróżnienie w konkursie Mercurius Gedanensis na targach Polfood w Gdańsku za zestaw owoców prażonych (ananas, brzoskwinia, truskawka), - 14 lutego 2002 r. – złoty medal za nadzienie Advocat na targach Interpiek – Polgastro w Bydgoszczy, - 22 lutego 2002 r. – wyróżnienie na targach Baltpiek w Gdańsku za nadzienia cukiernicze o smakach: advocat, kokos, marcepan, - 13 lutego 2003 r. – wyróżnienie na targach Interpiek – Polgastro w Bydgoszczy za owoce prażone z cząstkami owoców o różnych smakach, - 2003 rok – Róg obfitości "Krajowy produkt przyszłością Polski": wyróżnienie przyznawane przez Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, - 12 lutego 2004 r. – wyróżnienie na targach Interpiek – Polgastro w Bydgoszczy za skoncentrowane pasty "TORRINI", - 6 czerwca 2004 – wyróżnienie w konkursie testowych receptur cukierniczych za "Tort Tiramisu” (wykorzystana skoncentrowana pasta Torrini Tiramisu) przyznane przez Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP oraz Klub Kreatywnych Cukierników podczas targów piekarsko-cukierniczych w Pyskowicach, - 2004 rok - Róg obfitości "Krajowy produkt przyszłością Polski": wyróżnienie przyznawane przez Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. - 2004 rok – tytuł "Gazela Biznesu 2004" przyznawany przez dziennik "Puls Biznesu", - 2005 rok – złoty medal na targach Interpiek – Polgastro w Bydgoszczy za żurawinę prażoną, - 2005 rok – medal Stowarzyszenia Klubu Eksportera "Wybitny eksporter 2005", - 2006 rok – Targi Polpiek’ 2006, nagroda główna za najładniejsze stoisko wystawiennicze, - 31. miejsce na liście tygodnika WPROST „Tygrysiątka Biznesu” w 2006 r., - wyróżnienie w konkursie „Gepardy biznesu 2007”.
rodzaj działalności (EKD)15.33 - Przetwórstwo owoców i warzyw gdzie indziej nie sklasyfikowane
galeriaObraz 3: GRADOSObraz 2: GRADOSObraz 1: GRADOS

<< poprzednia następna >>